Osa Kontiolahden koulun 9. luokkalaisista istahti sateisena toukokuun aamuna bussiin. Ilma ei meitä suosinut, mutta onneksi tutustumiskohteet olivat sisätiloissa. Päivän aikana tutustuttiin Kivikeskukseen Juuassa ja Kolin Luontokeskukseen.

Seuraavat kuvat on kuvannut mukana olleet oppilaat. Kuvien käsittely ja kuvatekstit on tehty tietotekniikan tunnilla.

Juuan kivikeskuksen pyörivät kivet.

Kivikeskuksen pihassakin oli kivoja juttuja, mutta sade teki tutustumisen hieman vastenmieliseksi.

Erikoisen näköistä kiveä.

Suurimmat kultapalat, joita on löydetty. Ovat kylläkin jäljennöksiä. Nämä kyseiset jäljennökset löytyvät Kivikeskuksesta.

Kuva on Kivikeskuksesta. Kuvassa jäljennöksiä timanteista, joita on löytynyt maailmalta. Keskellä takana on maailman suurin löydetty timantti.

Koruja Juuan näyttelystä.

Kiviä oli Juuassa vaikka minkä näköistä.

Kolin luontokeskuksessa söimme eväitä, katsoimme luontokuvista kootun multimediaesityksen ja tutustuimme näyttelyihin. Tässä on kuva Kolin näyttelyn julisteista. Kuvassa näkyy tyypillisiä maisemia Kolilta.

Tälläistä kiveä löytyy Kolin maaperästä.

Tunnistahan kuvasta mikä eläin on käynyt tassuttelemassa.

Kontiolahden koulu Pielisnet -hanke